ΣΤΕΛΙΟΣ Ε. ΤΖΕΗΣ MD,PhD,FESC

O Στέλιος Τζέης εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1991 μέσω Πανελληνίων εξετάσεων και αποφοίτησε το 1997. Το 2002 του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα. Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής ειδικότητας στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός έλαβε διετή υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (European Heart Rhythm Association-EHRA) και εξειδικεύθηκε στην επεμβατική ηλεκτροφυσιολογία και βηματοδότηση σε ένα από τα κέντρα αναφοράς στη Γερμανία, στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Μονάχου (Deutshes Herzzentrum München). Είναι κάτοχος μετά από γραπτές εξετάσεις της διαπίστευσης της Ευρωπαϊκής Αρρυθμιολογικής Εταιρείας στην επεμβατική Ηλεκτροφυσιολογία και στην Καρδιακή Βηματοδότηση (European certification of professional excellence in the field of Invasive cardiac electrophysiology and cardiac pacing & ICDs).

Από το 2010 έως το 2012 ήταν μέλος της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για τη χορήγηση υποτροφιών για Εκπαίδευση και Έρευνα (Member of the ESC Training and Research Grants Committee 2010-2012). Από το 2012 έως το 2015 ήταν μέλος και από το 2015 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαπίστευσης της Ευρωπαϊκής Αρρυθμιολογικής Εταιρείας για την Καρδιακή Βηματοδότηση (Co-Chair of the EHRA Accreditation Committee for Cardiac Pacing). Κατέχει τη θέση του προέδρου της Επιστημονικής Ένωσης Αρρυθμιών του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας για τη διετία 2016-2017. Επιπλέον, είναι κριτής σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, έχει 82 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά, όπως Annals of Internal Medicine, Circulation, Heart, Journal of Cardiovascular Electrophysiology και έχει δώσει πολλές ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Από το 2009 έως το 2018 εργάσθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, κατέχοντας τη θέση του Αν. Διευθυντή στο Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης, με κύρια ενασχόλησή του την αντιμετώπιση των καρδιακών αρρυθμιών, τις επεμβάσεις κατάλυσης (ablation) και τις εμφυτεύσεις βηματοδοτών και απινιδωτών.

Από τον Ιανουάριο του 2019 κατέχει τη θέση του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Ενηλίκων και του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης στο Νοσοκομείο Μητέρα του Ομίλου Υγεία.