Διατροφή και κολπική μαρμαρυγή: Παν μέτρον άριστον!

Διατροφή και κολπική μαρμαρυγή: Παν μέτρον άριστον!

Η σωστή διατροφή σας βοηθά να ελέγχετε καλύτερα την κολπική μαρμαρυγή. Έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσετε κολπική μαρμαρυγή εάν είστε υπέρβαρος. Επίσης αυξάνεται η πιθανότητα να εμφανίσετε ξανά κολπική μαρμαρυγή μετά από κάποια θεραπεία όπως η κατάλυση (ablation). Εάν είστε παχύσαρκος (Δείκτης Μάζας Σώματος1 μεγαλύτερος από 30), στοχεύστε στην απώλεια τουλάχιστον  του 10% του σωματικού σας βάρους. Αποφύγετε όσο μπορείτε τις επεξεργασμένες τροφές που περιέχουν συντηρητικά  και συνήθως είναι πλούσιες σε ζάχαρη και αλάτι  και προτιμήστε τα φρέσκα τρόφιμα με έμφαση στα φρούτα και λαχανικά της εποχής.

Να θυμάστε ότι η υπερκατανάλωση ακόμη και υγιεινών τροφών μπορεί να προσθέσει κιλά. Ξεκινήστε λοιπόν με τον έλεγχο της ποσότητας φαγητού που καταναλώνετε, αποφύγετε τα πρώτα πιάτα όταν τρώτε έξω με φίλους ή χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα στο σπίτι για τη μέτρηση των καθημερινών γευμάτων σας.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για το πώς να προστατευτείτε από επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής προσαρμόζοντας τις καθημερινές σας συνήθειες εδώ

 

1.Τύπος υπολογισμού του Δείκτη Μάζας Σώματος ΔΜΣ = βάρος(kg) / (ύψος)2 (m2)

Designed by Freepik